Warning: substr() expects parameter 2 to be long, string given in /var/www/vhosts/funkyard.nl/httpdocs/cms/config.php on line 21
FUNKYARD

\"\"
FunkYard autobio
De geïmproviseerde funk van deze nieuwkomers doet sterk denken aan de glorietijd van de New Orleans funk uit de jaren zeventig. Met onder andere invloeden van oldschool funk en modernere Hip Hop stijlen is deze zestallige formatie een graag geziene gast bij jazzpodia in het land. Het debuut in 2007 bij de SJU in Utrecht werd al snel gevolgd door boekingen van de Spieghel en het clubcircuit in Groningen en omstreken. Eind 2008 werd de Eurosonic Preview publieksprijs in de wacht gesleept. Een aanrader voor liefhebbers van coole funk met jazzy randje.


FunkYard band
Eco \'BassBopper\' de Vries: bas
Roelof \'Mr. Hammond\' Konneman: toetsen
Fouad \'Mistah FunkMonk\' Tan: gitaar
Jeheskiel Rumahloine: \'JBAR\': slagwerk
Annet Buist \'Vocal\'

Special guests:
Joost \'BamBam\' Wesseling: slagwerk
Pieter \'P-Vunk\' Havinga: slagwerk
Namour Seck: percussie
Suzan \'Groovy\' Veneman: trompet 
Hans \'BlaasBalg\': bügel/sax/trompet
Radboud \'Mr. Cool\': rap
Yentl: dance
Angelique van Os: saxofoon, zang
Saly Rumahloine: gitaar

Eco talks:
Even voorstellen: Eco. De held van dit verhaal, klein, scherpzinnig, onmiskenbaar de belangrijkste figuur uit deze band (vindt hij zelf). De warme basklanken die op mirakuleuze wijze de nummers maken tot wat ze zijn. Zijn instrument bespeeld hij magistraal ,ondersteboven en in spiegelbeeld. Geen uitdaging gaat hij daarbij uit de weg! Uitvinder van de Ecofunk, ecologisch en economisch geheel in balans. We kunnen nog uren doorgaan over deze warme persoonlijkheid, maar dat doen we natuurlijk niet... Was getekend: Ecofanclub.nl

\"\"   \"\"


Roelof says:
Ik ben de man achter de zwart/witte toetsen en wil graag de oude sound die de funk in de jaren \'60 had doen herleven. Wij hebben dan wel geen grote blazers sessie maar dat haal ik wel uit mijn oude Hammond. Funk is the way of life, \'the groove\' is het gevoel. Het is waar dat ik op de dampende grooves helemaal uit m\'n dak kan gaan. Sinds een jaar geleden heb ik de muzikanten gevonden waarmee we samen the funky way of life kunnen uitdragen. Funkyard is voor mij dan ook meer dan alleen met elkaar muziek maken. Funkyard is fun,fun,fun,fun,fun,fun,fun.funky fun !!!!!!!!!!!!!! Let\'s go on, let\'s funk.

  \"\"  \"\"


Fouad talks: Net als bij alle andere muzieksoorten zijn er juweeltjes en mindere goden in de funkmuziek. De \'New Orleans funk\' stijgt wat mij betreft met kop en schouders boven de rest uit. Als tiener luisterde ik naar \'the Meters\', \'The Isley Br.\' en minder bekende artiesten. In New Orleans spelen ze de \'groove\' vaak langzaam en sexy zoals, denk ik, funk hoort te zijn. Ik kan me best voorstellen dat er in de beginperiode veel tegenstanders waren van de funk. Letterlijke vertaling van funk \'lichaamsgeur\' sloot niet aan bij de algemene calvinistische opvattingen van die tijd. Gelukkig was dit geen reden voor \'New Orleans\' te stoppen met funk. Anders hadden we nooit het schitterende \'Just kissed my baby\' van de \'Meters\' gehoord! De funk wordt nu gelukkig helemaal geaccepteerd en geïntegreerd in de hedendaagse muziek, denk aan \'grooves van DJ\'s\' of riffs in rock en pop. Helaas wordt de rauwe funk uit de begintijd nauwelijks meer gespeelt en gelukkig doet onze band daar wat aan. Met mijn oude telecaster probeer ik de \'groove\' te spelen alsof het gisteren gemaakt is. Solo\'s doe ik af en toe, maar laat dit liever over aan orgelman Roelof. Er zijn volgens mij al te veel gitaarsolo\'s bedacht en ik word daar, zelfs als gitarist, een beetje moe van. Muziek speel je met z\'n allen en dat is gelukkig niet alleen gitaar. Leve de \'Hammond\' en \'Fender Rhodes\'! Voor mij ligt de muzikale uitdaging in het begrijpen en het spelen van \'the groove\', het oergevoel van de funk! Voor een beter inzicht kijk ik vaak naar discovery-channel. Vooral de mensaap heeft mijn belangstelling! Aperto libro, \'Mistah FunkMonk\'

    \"\"   \"\" \"\"
Kijk en luister voor try-outs van mij op:
http://myspace.com/thefunkmonkconnection


Angelique\'s autobio: 
Angelique van Os (1979) is een semi-professionele zangeres, speelt saxofoon en schrijft haar eigen songs. Daarnaast is ze freelance journalist voor diverse (muziek)bladen, programmeur van Jazz Vibes een nieuw festival in Theater- Congrescentrum De Tamboer (jazzvibes.nl), coördinator en eindredacteur van de Jonge Harten festivalkrant en verzorgt de pers & publiciteit voor fotografen Henk Bothof & Martin Bakker. Als zelfstandige is Angelique bij diverse culturele projecten betrokken.

Muziek, saxofoon
Zoals veel generatiegenootjes was Angelique eind jaren ’80 fan van Candy Dulfer. Vanaf haar dertiende speelt ze altsaxofoon, rond haar 21ste tevens tenorsax en sinds 2007 sopraan. Eerst in een muziekkorps en big band. Als begin twintiger speelt en zingt ze in diverse coverbands (Dudab, Bianco en Coconut). Naast de popscene is ze actief in het Groningse jazzcircuit. De muzikante is regelmatig te vinden op sessies, waar ze met diverse gastdocenten optrad van het Prins Claus Conservatorium, zoals pianist David Berkman. Angelique volgde lessen van jazzgoeroe Jenne Meinema en enige lessen van de zeer getalenteerde Tineke Postma. Sinds 2008 volgt ze pianoles van Boelo Klat.

Zang
Wat betreft zang is Angelique voornamelijk autodidact. Afgezien van een jaar zangles leert ze vanaf eind jaren ‘90 alles op het podium in diverse coverbands. Daarna schrijft ze eigen songs, met hulp van Dries Brouwer en zangeres Iris Offringa. Met laatstgenoemde richt ze het duo, later de band, Osiris op. De muziek is een mengelmoes van pop, soul en funk met een vleugje jazz. De zangeres beleeft een persoonlijk hoogtepunt op 8 april 2007: na een interview met de Amerikaanse soulzangeres Lizz Wrigh, zingen ze samen een duet voor een uitverkochte Oosterpoort. 

Sinds medio 2008 saxofoon en background vocal bij FunkYard.

     \"\"
Jeskiel talks: 
B here soon... 

Jaap talks: 
B here soon...