Warning: substr() expects parameter 2 to be long, string given in /var/www/vhosts/funkyard.nl/httpdocs/cms/config.php on line 21
NIEUWS
\"\" 
Funkyard nieuwe stijl!
Achter de schermen wordt druk gewerkt aan eigen nummers... De tijd is rijp om na jaren ons bekende reperoire uit te breiden. Met een nieuwe bezetting gaat FunkYard vol gas verder. We nemen afscheid van Pieter en verwelkomen Jeheskiel op drums! Ook nieuwe vocals worden aangetrokken en dat is goed nieuws! Binnenkort dus: FunkYard nieuwe stijl!
Zaterdag 8 mei 2010
Funkyard - Cafe de Spieghel, Groningen.
Gratis toegang. Van 23.30 - 2.30 uur.
Gastspeler op sax!
 
\"\"

Vrijdag 30 april 2010
Funkyard - \'duckgroove\', 2 drijvende optredens in het Schuitendiep
tegenover cafe Peter Pan, Groningen. \'s avonds met Joost (ex drummer FY)


\"\"

Download GRATIS demo\'s van FunkYard!

We hebben de 3 nummers: Fire on the Bayou, Yakiniku en People say GRATIS op de website staan. (Selecteer een nummer met de rechtermuisknop en kies \'doel opslaan als\' nadat je op \'klik hier\' hebt geklikt. Open het mp3 bestand met windows media player of ander muziekprogramma).
klik hier! 

Laat weten op ons gastenboek wat je van de demo vindt. Je maakt dan een serieuze kans op een gratis FunkYard t-shirt!
FunkYard verstuurd 50 gratis demo\'s naar Hot Spots!
Het is zover! De CD\'s zijn geperst en gaan de deur uit. FunkYard\'s 50 Hot Spots krijgen binnenkort de promopakketten op de mat. Mocht je als programmeur ook dit unieke promopakket willen ontvangen mail dan naar funkyard@home.nl
\"\" 
Website FunkYard zeer goed bekeken!
De maanden februari en maart van dit jaar zijn regelrechte uitschieters wat betreft bezoekers. Dat is natuurlijk heel fijn en hopen jullie eens een keer tegen te komen bij 1 van onze optredens! De gratis demo\'s zouden wel eens een reden kunnen zijn voor explosief aantal bezoekers begin 2009.
Gewonnen studiotijd Studio Forte goed besteed!
De inzet was een demo voor het clubcircuit. Het resulaat van twee dagen studio is nu online. Dat Studio Forte deze klus makkelijk aankan mag duidelijk zijn. Een aanrader voor iedereen die serieuze opname\'s wil maken! De gemoedelijke sfeer en vakbekwame geluidstechnicus Jan Peter zorgen voor een optimaal resultaat. Onze dank aan studio Forte, Zwolle. Voor meer informatie kijk op: www.studioforte.nl

\"\"\"\"
Talitha zingt alles in 1 take! Goed vertoeven na eerste studiodag in hotel... Goed nieuws! SJU belt of we vrijdag kunnen spelen!
 
Funkyard zaterdag 29 mei \'Nacht van Emmen\'
De FunkYarders maken hun debuut met de Nacht van Emmen. Emmen heeft een goede reputatie wat betreft programmering. FunkYard zal 29 mei eetcafe Groothuis aandoen! Voor meer informatie kijk op: www.eetcafegroothuis.nl
Funkyard  weer in SJU!
Voor de derde keer in het SJU en onder de funkYard afficionados wel bekend is dat dit garant staat voor een spetterende avond. En dat was het! De band improviseerde er goed op los en het publiek pikte dat feilloos op. Er werden duidelijke funky moves gemaakt zoals dat altijd gaat in het SJU. Funkyard speelt hier graag en dankt het SJU voor de professionaliteit en inzet... Natuurlijk zijn we volgende weer van de partij! De bus staat al klaar. SJU... TOP!
\"\" \"\"
FunkYard won publieksprijs Eurosonic!
Het was spannend. De bands lieten verschillende genres muziek horen en dat werd op prijs gesteld door het aanwezige publiek. Popas en haar vrijwilligers deden goed werk en daarna volgde de uitslag voor de publieksprijs Eurosonic... FunkYard bleek uiteindelijk het beste in de smaak te vallen en dit werd duidelijk toen de stemmen geteld werden. Helaas was FunkYard niet bij de uitreiking in PopAs aanwezig omdat ze een optreden hadden elders. PopAs kwam de prijs dezelfde avond langsbrengen... Daarna was het een echt feestje tot in de late uurtjes. FunkYard bedankt iedereen die gestemd heeft, de man van Kunst en Cultuur Drenthe; Jan Stam en natuurlijk PopAs voor weer een geslaagd initiatief! Benieuwd naar de resultaten van de demo\'s van FunkYard? Houd dan de website in de gaten!

\"\"

FunkYard deed mee aan Eurosonic Preview
5 bands waaronder FunkYard in het Mercuriustheater Assen, zaterdag 27 september 2008. The information en Trixie Jelly Pudding kwamen als beste uit de bus! 

\"\"   \"\"\"\"
Nieuwe sponsor FunkYard: Muziek Organisatie Noord
Om meer aansluiting te vinden met het clubcircuit van Groningen hebben we besloten om voortaan bij het pas gestarte MON in Groningen te repeteren. We willen het MON ook feliciteren met de mooie opening en de professionele opzet nu en in de toekomst! Aan ons zal het zeker niet liggen... Daarnaast kregen we een aanbod dat het MON ons gaat sponsoren!! Hiervan maken we dankbaar gebruik!!

\"\"

Muziek Organisatie Noord (MON)
Bieslookstraat 23
9731 HH  Groningen (industrieterrein Ulgersmaborg)
Telefoon:  050-5270770
Mobiel:     06-12183689
Internet:
www.monoord.nl 
Nieuwe sponsor FunkYard: Fotostudio Meijer
Met het groeiend succes van FunkYard bieden zich steeds meer sponsoren aan. Nieuwe relaties maar ook oude bekenden die er vanaf het begin bij waren. Fotograaf Harry hoort bij de laatst genoemde en gaat gewoon door met mooie plaatjes schieten. Ik zou zeggen; schiet er maar op los voor de nieuwe demo of EP van FunkYard
Nieuwe sponsor FunkYard: Forever Changes Mode
FunkYard 27 September 2008, Xapoe, Assen
Joost gaat studeren aan het conservatorium in Rotterdam en kan dit helaas niet combineren met zijn vaste plek in FunkYard. Suzan doet het conservatorium in Groningen en krijgt het daardoor ook wat drukker. We zullen haar dan niet altijd meer tegenkomen bij FunkYard. We wensen beide erg veel succes en sloten de geweldige tijd af met een knallend feest! Ook kon je deze avond Pieter aan slagwerk zien. Pieter maakte zijn debuut bij FunkYard. Ook Charles, eigenaar van Xapoe, vond het een geslaagde avond (zie foto onder).

\"\"  \"\"
FunkYard 11 Oktober 2008, Linde Live, Beilen
Met o.a. Mine uit Zwolle, SoulXs uit Beilen. Cafe de Linde, Aanvang 21.00 uur, Entree 5,- euro. Meer informatie op www.brasseriedelinde.nl Stationslaan 2 in Beilen. 
\"\"\"\" 

FunkMonk gooit het over een andere boeg...
Terug naar de essentie. Een gitaar en versterker. Alle effectdingetjes de deur uit en weer \'back to basics\'. Basics houdt in goed spul. Fender Twin Reverb blackface en Gibson ES 345 uit de zeventiger jaren. FM: traditie en vakmanschap als inspiratie...  
            \"\"\"\"  
FunkYard 12 Juni 2008, Big Brothers, Groningen
Afzegging
FunkYard 21 Juni 2008, De Spieghel, Groningen
Nederland verloor, maar in de Spieghel was het een feest! 
FunkYard 27 Juni 2008, SJU Jazz a Palooza Festival, 
in Ouwe Dikke Dries, Utrecht
SJU heeft met het Jazz a Palooza een schitterend initiatief genomen wat qua opkomst en programmering zeker in de toekomst een begrip zou moeten worden.Ook bedanken we Cafe Dikke Dries voor de inzet en het warme onthaal! 

\"\"  \"\" 
FunkYard 30 April 2008 in Indisch Eetcafe Xapoe!
Een funky optreden vanaf 21.00 uur tot in de late uurtjes! Natuurlijk goed te combineren met een heerlijke Indische maaltijd vooraf in Eetcafe Xapoe. Gratis entree! Check www.xapoe.nl. voor reserveringen restaurant!

\"\"  \"\"
Look at our crazy funking FunkYard-parrot!
Watch the new movie now!

\"\"\"\"\"\"
Klik hier!
FunkYard neemt demomateriaal op!
Zondag 24 februari duiken we de studio in voor recent materiaal. Binnenkort te beluisteren op deze site met het debuut van Suzan en natuurlijk weer lekkere funky dingen! Check it!

Suzan Veneman nieuw bij FunkYard!
Suzan Veneman speelt waanzinnig goed trompet en daarom boden we haar direct een vaste plek in de band aan. Ze was te horen in de Spieghel. We hebben hier iets goeds in huis gehaald en dat was in de Spieghel duidelijk te horen! Ook interesse in FunkYard? Download hier dan ons auditieformulier en stuur deze snel op!
FunkYard kijkt in de Spieghel...

FunkYard speelde zaterdag 26 januari in de Spieghel, Groningen. Het was een zeer geslaagde avond met een fantastische sfeer. Zo zien we het graag. Hans dank voor je uitnodiging! Suzan maakte haar debuut bij FunkYard. Zij kreeg het publiek aan het dansen met  jazz georienteerd solowerk. De band vindt haar gewoon geweldig. Wat een kanjer! Ons optreden in de Spieghel krijgt een vervolg in april/mei... De Spieghel is HOT!

\"\"\"\"\"\"
FunkYard in de Toogh, Hoogeveen 
9 Februari: FunkYard & Snelle Fellas deden weer eens een avondvullend optreden, van 22.00 tot 01.30 uur. FunkYard met Suzan op trompet! De sfeer was top! Dank jongens!
Vooraankondiging: FunkYard in Da House, Assen 
26 April: FunkYard, C.H.E., Reverb & Snelle Fellas info volgt.
FunkYard in Cafe de Hertog, Groningen
FunkYard & Snelle Fellas in Café de Hertog, Groningen 
Snelle Fellas nam dit initiatief en we we hebben een geweldige gig gehad! Zaterdag 12 januari was Top! We vonden het wel jammer dat de Fellas zo laat moesten beginnen. Volgende x iets beter indelen, maar jongens wat een avond! Goede respons van het Cafe en publiek!

\"\"\"\"\"\"

FunkYard speelde sportief!?
Zondag 2 december gingen we naar de hockeyClub in Haren. De dames 1 wonnen, de heren 1 waren helaas niet zo gelukkig, maar konden wel wat leiden. De dames hadden deze overwinning hard nodig tegen Zwolle en dat werdt gevierd met... bierballonnen en stoelendans... Gefeliciteerd dames!

25 Jaar Popas... Iets om trots op te zijn!
PopAs heeft met dit gedenkwaardig concert zichzelf bewezen! Strak georganiseerd, sfeervol aangekleed en goede programmering met 25 bands. Dat PopAs richting een heus poppodium gaat mag nu wel duidelijk zijn! Petje af voor het bestuur en alle enthousiaste vrijwilligers, jullie hebben jezelf overtroffen. FunkYard hoort graag bij deze club! En de sfeer? Gewoon super relaxed te noemen... We hebben het maar weer goed gehad! Gefeliciteerd PopAs! (foto\'s: studio Meijer).

\"\" 
Yentl dances with FunkYard!

Vierentwintig november was het zover. Yentl danste mee met FunkYard. Dat ging allemaal heel fijn! Genoeg redenen om het nog eens dunnetjes over te doen bij een volgende x. (foto\'s: studio Meijer).

\"\"\"\"\"\"
FunkYard schaft \'Funky\' Hammond aan...

     \"\" \"\"
Als echte puristen konden we niet om deze \'missing link\' heen. Een Hammond X5 compleet met een Lesly uit de jaren \'70\'! Geen concessies als het om geluid gaat, ook al springen de veertjes en schroefjes ons om de oren. 220 Volt door je rechterbeen is ook niet fijn, maar ja, goede dingen zijn nooit makkelijk en we houden de adem in als we gaan slepen... We vinden de weg terug naar huis in ieder geval! Volg de onderdelen zou ik zo zeggen... Jongens waar is Roelof?


Vertrek van de zusjes...
Om uiteenlopende redenen hebben de achtergrond zangeressen Carolien en Rolinka besloten om uit de band te stappen. Jammer, jammer, jammer, maar ook gelijk een kans om nieuw talent aan te trekken! Mhhh, iets voor jou? Give us your CV!

FunkYard had stukje in de krant...
19 April kregen we een stukje in de kant \'Assen nu\'. Popas had het weer eens fijn geregeld! Doen ze dit echt allemaal belangeloos? We gaan op onderzoek uit!
FunkYard 24 februari op \'Funkavond\' PopAs
PopAs organiseerde een, ahum, funkfeest in het mercuriustheater en FunkYard klom op het podium na \'Koel in de Gang\' (KIDG), www.koelindegang.nl, DJ Booij en DJ Danny Seide. Ok, niemand weet nog wat funk is maar dat verandert nog wel:) Roel jij mag altijd het licht bij ons doen! Popas weer top! Foto\'s Max Roeleveld te zien op: http://www.flickr.com/photos/dille/tags/funkyard/
Foto\'s Remco Boerma te zien op: http:temp.nolife.nl

\"\"\"\"
Een greep uit de foto\'s van Remco.
FunkYard & Dr. Sizzle 27 april in Jazzpodium Utrecht
Het was perfect geregeld door de crew van het SJU! Een volle zaal met een hip en dansend publiek zoals we het graag hebben! Een voorbeeld voor Assen hoe een Jazz podium werken kan. Misschien iets voor de toekomst! In ieder geval bedankt voor de uitnodiging en we komen graag een x weer langs... Interesse naar het SJU? Zie: http://www.sjujazz.nl

\"\"  \"\"

FunkYard 29 April op Koninginnenacht van PopAs
PopAs organiseerde voor de eerste keer het \' Asser CityPop\'. Voor Hotel de Jonge, (Corona podium), in Assen werd op koninginnenacht een prima programma neergezet. FunkYard erbij? Si! Zie voor verdere actuele informatie over PopAs initiatieven: www.popas.nl.

\"\"\"\"

FunkYard 2 juni benefit concert
voor straatkinderen in Rio de Janeiro!
Benefit concert van FunkYard voor de straatkinderen in Rio de Janeiro. Een spetterende feestavond door stichting Criancas de Rua uit Assen. Zij zetten zich al jaren in om de leefomstandigheden in de sloppenwijken van Rio te verbeteren. Doen we natuurlijk ook mee! Datum: 2 juni. Entree €10,00. Locatie: Aabc Danscafé Groningen.

\"\"
\"\"
Talitha nieuwe lead zangeres van FunkYard!
Het heeft niet lang op zich laten wachten. Na een oproep van FunkYard, gezocht: lead zangeres, kwam Talitha als eerste eens kijken en meezingen. En al bij de eerste try-out kreeg de band kippevel. Niet omdat het koud was, maar omdat ze ons weet te raken met haar timing, improvisatie en unieke stemgeluid. Talitha heeft alle ingredienten voor de lead vocal bij FunkYard! In dit geval spreken we dan ook van de eerste de beste! Talitha maakte haar debuut bij ons optreden in het SJU...

\"\"\"\"
Talitha tijdens City Pop Assen! Je kunt haar horen als je \'\'muziek\'\' aanklikt.
Een opname tijdens het optreden van Stichting Jazz podium Utrecht!
(Foto: fotostudio Meijer).


FunkYard doek

\"\"  \"\"
Meestal is het wat kaal aangekleed als we optreden. Daarom hebben we een spandoek gemaakt om het een beetje meer jus te geven met ons logo erop.


Fotosessie FunkYard 17 januari
Woensdag 17 januari werden foto\'s van de band gemaakt en het resultaat is te zien bij de bandleden, (knopje FunkYard). We zijn er erg tevreden over en danken de fotograaf, Erik Semler, voor zijn geweldige inzet! Erik weet als geen ander wat we mooi vinden en het \'klikt\' dan ook met modellenburau \'KlikKlak\'! It\'s funky fantastic!

Repertoire 2008 FunkYard wordt uitgebreid!

De muzikale verfijning/repertoire staat bij FunkYard centraal in 2007. We zijn op en top geďnsprireerd en dat zal je zeker merken! Tegelijkertijd besteden we aandacht aan onze sound en er zullen de nodige zaken hiervoor geďnvesteerd worden. Natuurlijk verklappen we niet alles dus laat je verassen bij ons volgende optreden! Check it out folks!
Luister naar onze muziek!
\"\" Let our DJ play our records and judge yourself!
Als je op muziek klikt , kan je stukjes van onze nummers horen. O.a. live in Utrecht!
Al enkele funkchick\'s op deze site!
\"\"
\"\"\"\"\"\"
Het gaat al goed met de fotowedstrijd! Maak snel een foto! Stuur deze op via \'contact\' De winaars worden uitgenodigd voor een gratis fotosessie bij modellenburo \'KlikKlak\' En... de mooiste foto\'s komen op de FunkYard kalender 2008. Januari, februari, maart, april, mei, juni, elke maand Funk! 
Vormgeving FunkYard website
Naast serieus met muziek bezig zijn vinden we vormgeving ook belangrijk! The FunkMonk doet het met veel plezier. Met korte artikelen houdt hij je op de hoogte!  
Studio Prosound, thuis in muziek!
Natuurlijk wel een vermelding waard! Ze hebben volgens onze laatste informatie nog ruimte voor bands. Neem dus, als je op zoek bent naar een goede oefenruimte / studio, contact met ze op. Studioprosound.nl voor meer info!

Funkyard soms versterkt door rapper!
Radboud is al jaren bezig op rap-gebied. Zijn muzikaliteit sweept onze groove naar een \'hoger level\'. De mix van \'rap en funk\' blijkt goed te werken! Een cross-over waar we als band enthousiast over zijn! Luister maar naar \'I can\'t find\', (klik op \'muziek\'). Judge yourself!

FunkMania-festival en FunkMania-magazine!
\"\" \"\" 

Funkmania-festival: een oproep voor alle \'funk-related\' bands / DJ\'s in Noord Nederland. Neem contact met ons op om een FunkMania-festival van meerdere funkbands op poten te zetten. \'A full funk-experience!\' Mail us (via \'contact\') and connect! FunkMania-magazine: We zijn nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het opstarten van het hippe Funkmania-magazine. We bekijken de mogelijkheden van o.a. uitvoerbaarheid, distributie, kosten. Lijkt het je leuk om hieraan in de beginfase deel te nemen, stuur ons dan een mailtje (via \'contact\') en vermeld daarbij wat je kan doen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het schrijven van artikelen, meewerken aan de distributie, acquisitie voor adverteerders enz. De redactie nodigt je uit voor een gesprek. De vormgeving wordt belangenloos verzorgd door Fouad.

Vrijwilligers gezocht voor video clip! 
Lijkt het je leuk om aan een video clip mee te werken? We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Kan je bijvoorbeeld goed overweg met een video camera of wil je als figurant meedoen? We zijn nog bezig met een storyboard en kunnen dan kijken of je erbij past. Stuur een foto van jezelf en een kort verhaaltje via \'contact\'. Als we zover zijn krijg je een mailtje!